Başkan Büyükakın: Dünyadaki tüm ihlallere karşı sizlerle birlikte dimdik ayakta duracağız

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından 2012'de kabul edilen "Dünya Kız Çocukları Günü"nü 14. Kocaeli Kitap Fuarında kutladı. Programda kız çocuklarının aydınlık yarınlarına dikkat çekildi.

 
Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonunda yazar Dilek Cesur’un konuşmacı olarak katıldığı programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Büyükşehir Başkan Vekili Berna Abiş, çocuklar ve aileleri katıldı. Başkan Büyükakın, “Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun. Dünyadaki tüm ihlallere karşı sizlerle birlikte dimdik ayakta duracağız” dedi.
 
BAŞKAN KIZ ÇOCUKLARINA SÖZ VERDİ
Dünya Kız Çocukları Günü’nde kız çocuklarına, hayatlarını yeniden şekillendirebilme cesaretini aşılamak amacıyla gerçekleştiren programda konuşan Başkan Büyükakın, “Evlatlarımızın kıymetini bildiğimizi özellikle ifade ediyoruz. Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığımız ile birlikte kız çocukları ve kadınlar için çok şey yapacağız. Söz veriyoruz” diye konuştu.
 
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR
Yazar Dilek Cesur ise konuşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a kız çocuklarına, kadına ve eğitime verdiği değerden dolayı teşekkür ederek başladı. “Rota Yeniden Oluşturuluyor” adlı bir söyleşi yapan Cesur, kız çocuklarının karşılaştıkları zorlukları aşarken yeni rotalar çizebileceklerini ve kendi geleceklerini güçlü bir şekilde inşa edebileceklerini anlattı.
 
“BİR KADIN EĞİTİLİRSE DÜNYA EĞİTİLİR”
“Bir kadın eğitilirse dünya eğitilir” diyen Cesur, şöyle konuştu; “Annem bir gün ‘Bu mahallenin çamurlu sokaklarından kurtulmak istiyorsan kendi ayaklarının üzerinde durmalısın’ dedi. Hayallerimizin olması bizi sadece çamurlu sokaklardan kurtarmıyor, yolumuzu aydınlatıyor. Dünyada her kız çocuğu annesi ve babası tarafından sevilsin, eğitim hakkı verilsin. Bütün kız çocuklarımıza güzel bir dünya diliyorum.”
 
“BİZ KENDİMİZ İÇİN DEĞİL TOPLUM İÇİN DE ÇOCUK BÜYÜTÜYORUZ”
Cesur, çocukların bir biblo ya da bir çiçek olmadığını vurguladı. Çocuklar şımarıyorsa, yaramazlık yapıyorsa şükür edilmesi gerektiğini aktaran Cesur, Eğer bir çocuk bu kadar varlığını ortaya koyuyorsa ben buradayım diyordur. Çocukluk bir gün geçer. Evinize o sakinlik de gelir. Çocuğunuza bağırırken, tokat atarken onun hayatınıza girecek eşine de tokat atıyorsunuz. Siz çocuğunuza şiddet uygularsanız o da eşine, çocuğuna ve komşusuna yapacak. Biz kendimiz için değil toplum için de çocuk büyütüyoruz. Bu bilinçte olsaydık kız çocuklarının ve kadınların öldürüldüğünü değil belki de projelerini konuşacaktık. Bugün her arsızın, her katilin ve caninin arkasında kötü bir çocukluk var. Sevgisiz bir anne baba var. Anne baba olmak sadece çocuğun karnını doyurmak, üzerini giydirmek, eğitim aldırmak değil anne baba olmak bireyi topluma kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.