Başkan Bıyık'tan 17 Ağustos mesajı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 'Her koşulda yaşanabilecek olumsuzluklara, deprem ve afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız' dedi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Muzaffer Bıyık, mesajında şu ifadelere yer verdi: “17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Ülkemiz için yaşanan en büyük doğal felaketlerden biri olan Marmara depreminde, 17 bin 480 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 43 binden fazla vatandaşımız yaralanmış, yüzlerce insan evsiz kalmıştır. Aradan yıllar geçse de acılarımız dinmedi. 17 Ağustos’ta olduğu gibi son yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler bize depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için sorumluluklarımızı hatırlatan olaylardır. En büyük temennimiz ve dualarımız, böyle bir felaketin ve acının bir daha yaşanmamasıdır. Bizler her koşulda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalıyız.

DARICA’YI AFETLERE HAZIR HALE GETİRİYORUZ
Darıca da deprem riski taşıyan bölgeler içerisinde yer almaktadır. Bu bilinçle Darıca Belediyesi olarak göreve geldiğimiz tarihten bu yana depreme karşı önlem almak amacıyla kapsamlı bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Kentsel Dönüşüm birimimizi kurarak ilçemizi dönüştürmek için adımlar attık. İlçemizde çok sayıda eski yapının dönüştürülmesi için hak sahiplerine rehberlik ettik. Darıca Arama Kurtarma (DARK) ekibini kurarak olası afetlere karşı ilçemizi daha hazır hale getirdik. Ayrıca Darıca Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü’nü de kurarak yaptığımız hazırlıklar ile can ve mal kayıplarımızı en düşük seviyeye indirmeyi hedefliyoruz. İlgili kurumlar ile işbirliği içerisinde projeler hazırlıyor ve hem çocuklarımıza hem de yetişkinlere teorik ve uygulamalı eğitimler veriyoruz. Oluşturmuş olduğumuz Afet Koordinasyon Merkezimiz ile olası bir afet durumunda kullanılmak üzere arama kurtarma faaliyetleri de dahil olmak üzere ihtiyaç olan her malzeme hazır bulundurulacak. Aşevimizi de günlük bin kişiye yemek çıkartacak kapasitede hazır hale getirdik. Unutulmamalıdır ki; deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür. Bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, aynı acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum.”
​​​​​​​