Atlı Dayanıklılık'ta kazananlar belli oldu

Gebze'de gerçekleştirilen Türkiye Binicilik Federasyonu Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası 64, 84 ve 104 kilometre kategorilerinde kazananlar belli oldu.

Türkiye Binicilik Federasyonu Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası, 18-20 Ekim tarihleri arasında Gebze Atlı Spor Kulübü Atlı Dayanıklılık Yerleşkesi İstanbul Park Orman’nda gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki yarışmaya 19 kulüpten 97 sporcu ve at katıldı. Yarışmalar 64, 84 ve 104 kilometre kategorilerinde yapıldı. Zemin şartları, fiziksel efor ve zamana karşı yapılan şampiyonada sporcular, kıyasıya mücadele ederek birinci olmaya çalıştı.

KATEGORİ KAZANANLARI
104 kilometre kategorisinde Warrior Girl isimli atı ile Mehdi Eker birinci oldu. Anka Kızı isimli atı ile Zekiye Özcan ikinci, Hakmar isimli atı ile Selin Demir üçüncü, Assos isimli atı ile Ömer Fethi Ergin dördüncü, Hanımefendi isimli atıyla da Özgür Peştanlı beşinci oldu.
84 kilometre kategorisinde Anayüreği isimli atı ile Abdulkadir Arıcan birinci olurken, kendisini Hititkız isimli atı ile Kayra Aranmış, Mika isimli atı ile İsmail Siner, Suvarkaya isimli atı ile Toprak Ali Alcan ve Kav Bey isimli atı ile Ecem Ada Taşkın takip etti.
64 kilometre kategorisinde ilk sırada Mardinli Yarim isimli atı ile Ümit Tekcan yer aldı. Kendisini Fırtınabusefal isimli atı ile Bera Su Karaca, Tokyo isimli atı ile Nihat Eray Torun, Adilhan isimli atı ile Özgür Aslan ve Kaçanadam isimli atı ile Batuhan Recep Tophaneli takip etti.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Kazanan binicilere plaketleri eski Tarım Bakanı Mehdi Eker, Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba, Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Önder Karaeş, Gebze Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür Hikmet Tat, Gebze Merkez Prime Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Höbek, Gebze Atlı Spor Kulübü Başkanı Halit İpek, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Adem Yıldırım ve Rize Platform Başkanı Kenan Alan tarafından takdim edildi.