Ata sporu cirit Darıca'da yaşatılıyor
Darıca Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Cirit Şöleni'ne binlerce vatandaş katıldı. Renkli görüntülere sahne olan Cirit Şöleni'nde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ata sporumuz olan cirit sporunu yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.
Darıca Belediyesi, ata sporumuz olan Cirit Sporunu tanıtmak ve yaşatmak amacıyla Geleneksel Cirit Şöleni düzenledi. Kazım Karabekir Mahalles’inde bulunan Hacı İsmail Çopur Aile Sağlığı Merkezi arkasında bulunan sahada düzenlenen Cirit Şöleni oldukça coşkulu gerçekleşti.
BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI
Genç yaşlı, Kadın erkek 7’den 77’ye binlerce vatandaşın katıldığı ve yoğun ilgi gördüğü Cirit Şöleni, Darıcalılara unutulmaz anlar yaşattı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Cirit Şöleni’ne Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun ve AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay ile birlikte siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.
RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Şölen havasında geçen Cirit Şöleni’nde Çayırova Anadolu Atlı Spor Kulübü, Yeşil Bursa Atlı Cirit Spor Kulübü, Uşak Yoldaş Spor Kulübü ve Çayırova Hünkar 1453 Spor Kulübü sporcularının nefes kesen dostluk mücadelesi renkli görüntüler oluşturdu. Alanı dolduran vatandaşlar mücadeleyi ilgiyle takip etti. Müsabakaların sonunda Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve protokol takımlara kupalarını takdim etti.
BIYIK: “CİRİT SPORUNU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Cirit sporunu yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Bizler köklü bir milletin mensuplarıyız, köklü bir devlet geleneğine sahibiz. Anadolu’muzun tüm renklerini ve farklılıklarını kucaklayarak büyük hedeflere yürüyoruz. Bu kutlu yolculuğumuzda geleneklerimizden kopmadan kültürümüzü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz etkinliklerle ata sporumuz atlı cirit oyunlarını Darıca’mıza taşıdık. Cirit sporu; geçmişi Orta Asya'ya dayanan, Türk sporunun geleneklerinden ve geçmişinden gelen bir spor dalı. Ata sporumuzu yaşatmayı belediyecilik olarak tarihimize ve şanlı geçmişimize bir vefa borcu olarak görüyoruz. Orta Asya bozkırlarından Anadolu’ya gelen yiğitlerin torunlarının bugün Darıca’da ciriti yaşatmaları bizim için sonsuz bir mutluluk. Emek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum." dedi.