AGD Liseler, toplantıda buluştu

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Liseler Komisyonu (AGD), Uğur Okulları İzmit Anadolu Lisesi'nde liseli öğrencilerin katılımı ile 'İkinci Ara Dönem Hamle ve Divan Toplantısı' gerçekleştirdi.

Program AGD Darıca Liseler Komisyonu Başkanı Mehmet Yazlı’nın Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından eğitimci Ömer Kocaoğlu’nun liseli gençlere eğitimi ile devam etti.  Eğitimin ardından Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Liseler Başkanı Mesut Çakır selamlama konuşmaları ile devam etti. Program ilçe sunumları ve Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ahmet Koç’un geçmişten günümüze kadar herkesin dilinden düşürmediği eserleri kendi yorumu ile liseli gençlere söylemesi ile program sona erdi.
BİZLERİ YARATAN ALLAH’I NEDEN UNUTUYORUZ
Eğitimci Ömer Kocaoğlu liseli gençlere yaptığı eğitimde, kainatın kusursuz nizamına ve bizlere verilen nimetlere dikkat çekerek, “Biz burada o kadar insanız ve hiç birimiz birbirimize benzemiyor. Bizleri annemiz ve babamız yarattı diyebilir miyiz? Hayır diyemeyiz. Bizleri Allah yarattı. Bunun için bize verilen bu nimetlerin şükrünü eda etmemiz gerekiyor. Burada birisi bize Iphone 14 hediye etse onun ismini, suretini unutabilir miyiz? Hayır unutamayız. Peki bizleri yaratan Allah’ı neden unutuyoruz?” ifadelerini kullandı.
SİYER-İ NEBİ SINAVI 17 ARALIKTA YAPILACAK
Anadolu Gençlik Derneği Şube Liseler Komisyon Başkanı Mesut Çakır, Kasım ayı içerisinde yapılan çalışmalara ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Siyer-i Nebi Sınavı’na dikkat çekerek, ”Anadolu Gençlik Derneği olarak her yıl düzenli olarak 81 il ve ilçelerinde gerçekleştirdiğimiz Siyer-i Neb-i Sınavı’nı bu yılda 17 Aralık’ta tüm Türkiye’de liseli gençlerimizin katılımlarıyla gerçekleştireceğiz. İnsanlığa gönderilen en güzel örnek olan Hz. Muhammed’in hayatını öğrenip kendimiz için nasihatler çıkarmalıyız. Bununla da kalmayıp bu yolda davetçi olmalıyız.” ifadelerini kullandı. Konuşmanın devamında sınav kayıtları için bütün liselerde stant ve tanıtım çalışmaları hedefleri verildi.
İLMİNİZ ESİR ALSIN, KAHVEMİZ HATIR KALSIN
Çakır konuşmasının devamında son denemde öğretmenlere yapılan saygısızlık ve şiddete dikkat çekerek, ”Bizim inancımız ilme ve alime değer veren bir inançtır. Eğitimcilerimize ve öğretmenlerimize bu hissiyatla yaklaşıp onların bilim ışıklarından faydalanıp vefa göstermeliyiz.” dedi. Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.” sözüne atıfta bulunarak sözlerine devam eden Çakır, “Bu 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Kocaeli’de bulunan bütün liselerde öğretmenlerimizi ziyaret ederek günlerini en güzel şekilde tebrik etmeliyiz.” Diyerek Kocaeli Liseler teşkilatına “İlminiz esir alsın, kahvemiz hatır kalsın. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.” Baskılı kahve dağıtımlarının talimatını verdi.