AGD, Kocaeli'nin tüm ilçelerinde program düzenleyecek
Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı, geçtiğimiz akşam basın açıklaması yaptı.
Anadolu Gençlik Derneğinin Kocaeli şube binasında gerçekleştirilen açıklamada Mekke’nin Fethi programlarının gayesini anlatan Halıcı, programa ilişkin yapılan eleştirilere de cevap verdi. Halıcı’nın açıklaması şöyle:
“Fetih, zulme son vermektir”
Fetih, zulme son vermek için Din-i Mübin’in mübarek elini dokundurarak açtığı tüm mukaddes kapıların adıdır. Fetih hakkın üstün tutulması için tüm batıl prangaların kırılmasıdır. Fetih işgalin zıttıdır. İşgaller girdiği topraklara kan, zulüm, gözyaşı götürürken; fetih ise girdiği topraklarda adaleti, sevgiyi ve kardeşliği inşa eder. İslam tarihi bu minvaldeki şerefli fetihlerle doludur. Hiç şüphesi bu fetihlerin öncüsü 11 Ocak 630 (m) yılında gerçekleştirilen Mekke’nin fethidir. Bu fetih Hz. Peygamber Aleyhisselamın komutanı olduğu kutlu bir ordu tarafından gerçekleştirilmiştir. Mekke’nin Fethi, İslam tarihinde gerçekleştirilecek olan diğer fetihlere örnek teşkil etmiştir.
Nitekim Mekke’nin fethiyle; batıl hakka, şirk tevhide, karanlık aydınlığa, zulüm adalete tebdil etmiş ve fethin esas manası, bizzat Hz. Peygamber Aleyhisselam tarafından tatbik edilmiştir. Müslümanlar bu fetihle hiçbir şahsi dava gütmemiş, önceleri kötülük yapmış olan pek çok kişi, Müslümanlar tarafından affedilmiştir. Bizzat Hz. Peygamber Aleyhisselam kendisine işkenceye yeltenen, kendisine karşı duran hatta kendisi ile savaşan insanları Mekke’nin Fethiyle affetmiştir.
Kin ve intikam duygusu ile hareket etmemiş ve üstün ahlakı ile Müslümanlara “En güzel örnek” olmuştur. Mekke kılıçlar çekilmeden fethedilmiş ve şehirlerin anasına adalet hâkim olmuştur. Zulüm ve gözyaşı dinmiş, mazlumların feryatlarına son verilmiştir. Bizlerin bu fetihten alacağı çok ders vardır. Fetih, şefkat demektir, fetih adalet demektir, fetih hak sahibine hakkını teslim etmektir. Fetih zulme son vererek hak ve adaletin hâkim olmasını sağlamaktır.
“Amacımız fetih ahlakını canlı tutmak”
Bizler Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı mensupları olarak her yıl Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 31 Aralık akşamı Mekke’nin Fethi programlarını icra ediyoruz. Elbette ki hedefimiz salt salon programı icra etmek, insanları salonlara doldur-boşalt yapıp onlara faydasız nutuklar çekmek değildir. Programlardaki esas gayemiz; her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz fetih ahlakını insanımızın gündemine getirebilmek ve teşkilatlarımızı fetih ruhu ile diri tutmaktır.
Bizim fetih ahlakı diye bahsettiğimiz, peygamberimizin hayatına teşmil ettiği ve başta Mekke olmak üzere Müslümanların fethettiği bölgelerde İslam ile yayılan ahlaktır. Yani zulme son vermek, affetmek, kin gütmemek, kardeş olabilmek ve bu kardeşliği kalıcı hale getirebilmektir. Bu ahlak, senden olmayan ve senin gibi düşünmeyen hak sahibine hakkını teslim etmeyi gerektirir. Bu ahlak aleyhimize de olsa adaleti tüm mekanizması ile işletmeyi gerektirir. Toplumların huzur ve refahı; her yıl 31 Aralık’ta gündeme getirmeye çalıştığımız bu fetih ahlakı ile mümkündür.
“İnsanlığa Çağrımız var!”
Anadolu Gençlik Derneği mensupları; her yıl icra ettikleri Mekke’nin fethi programları ile “fetih” bağlamında bu evrensel değerleri hatırlatmakta ve tüm insanlığa; “Gelin bu değerleri hayatımızda ikame edelim” çağrısında bulunmaktadır.
Bu sese kulak veren yüz binlerce insan ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde salonları doldurmakta ve fetih ruhunu yad etme fırsatını yakalamaktadır. Yine Mekke’nin Fethi programlarında şahsi olarak gözetmemiz gereken hususu bir kez daha hatırlayalım: Bu programları hazırlayan Anadolu Gençlik Derneği Mensupları başta olmak üzere, programı sunan ve katılan herkesin programın mahiyetini idrak ederek kişilik inşasına gitmelidir. Fetih ahlakını önce kendi nefsinde uygulamak için bireysel bir çaba içerisinde bulunmalıdır. 31 Aralık akşamı Mekke’nin Fethi’ni hatırlayan herkes, yeni bir muhasebe sürecine girildiğini fark etmeli, geçen ve gelecek senenin fetih ahlakı ile bağdaşıp bağdaşmadığı vicdanen kontrol edilmelidir.
“Sessiz Kalamazdık!”
Yine Mekke’nin Fethi programının tarihi ile ilgili yapılan yıldönümünün birebir uyuşmazlığı noktasındaki itiraza verilecek cevap şudur: Evet, biz Mekke’nin ne zaman fethedildiğini biliyoruz. Ancak gençlerimizin ahlaken çökertilmek istendiği, Allah’ın emirlerine isyanın zirve yaptığı ve fetih ahlakından fersah fersah uzaklaşıldığı bir gecede sessiz kalamazdık. Bizler 31 Aralık gecesinde gündemimize fethi almakla kalmıyor, aynı zamanda kendimizi yeni fetihlere hazırlıyoruz.
“Halkımızı davet ediyoruz.”
Bu doğrultuda büyük manalara hizmet edeceğini düşündüğümüz Mekke’nin Fethi programını bu yıl da Kocaeli’nin çeşitli noktalarında gerçekleştireceğiz. İzmit başta olmak üzere; Kartepe, Derince, Gebze, Darıca, Körfez ve Çayırova ilçelerimizde Mekke’nin Fethi programları ile halkımız buluşturulacaktır. Kocaeli’de yapılacak programlar şöyle: Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, Derince Yenikent Kültür Merkezi, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi, Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi, Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi, Çayırova Necmettin Erbakan Kültür Merkezi. Bizlerin de katılacağı İzmit programı, 31 Aralık Cuma akşamı saat: 20:00’da Seka Park’taki Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.
Tüm Kocaeli halkını fetih ruhunu gündemimize alma ve o ruhu diri tutma adına programımıza davet ediyorum.