Acay'dan tek liste vurgusu!

AK Parti tarafından bugün resmen Darıca ilçe başkanı adayı olarak açıklanan Av. Ufuk Acay, parti teşkilatında açıklamalarda bulundu. Acay'ı Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da yalnız bırakmazken, Acay, 'Tek listeli bir kongre için son güne kadar istişareler yapacağız' dedi.

AK Parti Genel Merkezi ve Kocaeli İl Başkanlığı’nda yapılan istişareler sonrasında bugün AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı’nın 13 Eylül günü gerçekleştireceği kongrede aday olarak açıklanan Av. Ufuk Acay, ilçe yönetim kurulu toplantısı sonrasında basın açıklamasında bulundu. AK Parti Darıca İlçe Başkanı Acay’ı, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, önceki dönem Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti Darıca Teşkilatı Kurucu Başkanı Orhan Pala, AK Parti Kocaeli İl Yöneticisi İlhan Yıldırım, AK Parti Darıca Kadın Kolları Başkanı Hülya Aşçı Kodek ve çok sayıda partili yalnız bırakmadı. Burada açıklamalarda bulunan Acay, şunları aktardı;
 
“ALLAH BAHTIMIZI AÇIK ETSİN”
AK Parti teşkilatları 7.Olağan kongre sürecini Pandemiden önce başlatmıştı. Ancak Koronavirüs nedeniyle 2 kongre yapılabildi, şimdi Darıca teşkilatı olarak 13 Eylül Pazar günü Sancaktepe’de kongremizi yapacağız. İl Başkanlığımız, Genel Merkezimiz istişareleri tamamlayarak ilçe başkanlığı için şahsımı uygun görmüşlerdir. Bize bu onurlu görevi tekrar layık gören Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, genel merkezimize, parti yönetimimize teşekkür ediyoruz. 2 yıldır sürdürdüğümüz ilçe başkanlığını leke sürdürmeden, sancağı yere düşürmeden devam ettirmeye kararlıyız. Allah bahtımızı açık etsin.”
 
“SON GÜNE KADAR”
Yükü omuzladık, bundan sonra kongre gününe kadar teşkilatımız tüm kurullarıyla ulaşabildiğimiz bütün arkadaşlarımızla istişareleri sürdürerek bütün Darıca teşkilatlarını kucaklayacak, herkesin memnun olacağı güzel bir yönetim kurulu listesiyle kongremize hazır hale geleceğiz. Ne kadar onurlu ve zor bir görev aldığımızın farkındayız. Bizler Belediye başkanımızla uzun yıllardır siyasetin içindeyiz. Bizleri rahatlatan, bizim gücümüz sizlersiniz. Kongremizi düğün havasında, güzel bir şekilde hayata geçireceğiz. Pandemi kurallarına uygun olarak kongremi yapacağız, amacımız birliğimizi ve kardeşliğimizi sürdürmektir. Partimize hangi noktada olursa olsun kongre gününe kadar hizmet eden herkesle istişare etmeye devam edeceğiz.”
 
“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE”
Kongrede ikinci bir liste çıkma ihtimaline dair soruya cevap veren AK Parti Darıca İlçe Başkanı Av. Ufuk Acay, “Bir hafta önceye kadar adaylık için başvuran biri yoktu. Murat bey bizim dava arkadaşımız. Biz, arkadaşlarımızla tek tek görüşüp, istişareler yapacağız ve hepsiyle konuşacağız. Düğün havasında tek listeli bir kongre yapacağız inşallah. Bu arkadaşlarımızı ötekileştirmek, küstürmek gibi niyetimiz yoktur. Onlar bizim kardeşimizdir, davamıza hizmet etmişlerdir. Eminim ki onlar da genel merkezin kararını saygıyla karşılayacak, istişare edeceğiz ve birlik ve beraberlik içinde olacağız” ifadelerini kullandı.