470 Gençler Dünya Şampiyonası Yelken Yarışları'nda final gerçekleşti 

Kocaeli'nin Darıca İlçesi Bayramoğlu Balyanoz Koyu'nda düzenlenen 470 Gençler Dünya Şampiyonası Yelken Yarışları'nda final gerçekleşti. Kupayı Fransa Milli Takımı kazandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’nin destekleriyle Darıca Bayramoğlu Balyanoz Koyu’nda gerçekleştirilen 470 Gençler Dünya Şampiyonası Yelken Yarışları sona erdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Belediyesi, Uluslararası Yelken Federasyonu, Türkiye Yelken Federasyonu ile Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yelken yarışlarına 14 ülkeden 37 takım ve 74 sporcu katılım sağladı.

Dünyanın çeşitli bölgelerinden Kocaeli’ne gelen 74 yelken sporcusunun denize meydan okuyarak rekabet ettiği organizasyonda final heyecanı  bugün yaşandı. Gerçekleştirilen törende Fransa Milli Takımı şampiyon olarak kupasını kazandı. 

Final programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer ile çok sayıda sporsever katıldı.

Şampiyonada dereceye giren sporculara ödüllerini protokol takdim etti.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, tören sonrası yaptığı açıklamada ''Darıca yine büyük  bir organizasyona imza attı. Ulusal ve Uluslararası şampiyonların artık merkezi Darıca oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve Darıca Belediyemiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu büyük organizasyonda dereceye giren tüm sporcuları tebrik ederim'' dedi. 

Şampiyonada dereceye giren sporcular:
 

    Lomane Valade ve Julien Bunel - Fransa

    Manon Pennaneac'h ve Pierre Williot - Fransa

    Matisse Pacaud veLucie De Gennes - Fransa

    Efe Tulçalı ve Defne Danişmend - Türkiye

    Zofia Korsakv ve Mikołaj Bazylí-Polonya

    Kacper Paszek ve Iga Wielczyk Polonya

    Laura Pukropski ve Thorben Schlüter-Almanya

    Agnieszka Pawłowska  ve  Bartłomiej Szlija - Polonya

    Reamonn Theiner ve Bente Batzing - Almanya

    Hedvig Liljegren ve Hugo Liljegren - İsveç