13 yaşındaydı, Darıca Millet Bahçesi plajında boğuldu

Darıca'da serinlemek için denize giren 3 arkadaştan 13 yaşındaki Özgür Mert Demirkıran bir süre yüzdükten sonra gözlerden kayboldu. Arkadaşlarının ailesine haber vermesi üzerine denizde başlatılan arama çalışmaları sonrası talihsiz gencin cansız bedenine 10 saat sonra ulaşıldı.

Olay. Darıca Millet Bahçesi Plajında meydana geldi. 2 arkadaşıyla birlikte Gebze’den Darıca’ya gelen Özgür Mert Demirkıran, arkadaşlarıyla birlikte Millet Bahçesi Plajında bir süre denizde yüzdükten sonra gözlerden kayboldu.
Paniğe kapılan diğer 2 arkadaşı, saat 14.00’da durumu telefonla ailesine bildirdikten sonra telefonlarını kapattılar. Haberi alan yakınları Özgür Mert’i bulmak için polise haber verip çevredeki hastaneler ile ilçedeki plajlarda arama yaptılar. Polis, akşam saatlerinde Özgür Mert Demirkıran’ın elbiselerine Millet Bahçesi Plajında ulaşırken, Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi denizde arama çalışmaları başlattı. Yapılan taramalarda gece saat 22.00’da Özgür Mert Demirtaş’ın cansız bedenine ulaşıldı.
Özgür Mert Demirtaş’ın cesedinin çıkarılmasının ardından sahilde bekleyen yakınları sinir krizi geçirdi. Karaya çıkarılan talihsiz gencin cesedi, daha sonra morga kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı