Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Amerikalılar, Darıcalı Nusr-Et'in kapısında kuyruk olacak

Et sihirbazı Darıcalı Nusret Gökçe, Doğuş Grubu’nun ortak olduğu Nusr-Et’in bir şubesini New York’ta açmaya hazırlanıyor. Etin ve etoburların anavatanına lokumunu, kafesini de alıp gidecek olan Nusret, “Amerikalılar Nusr-Et’in önünde sıra olacak” iddiasında

Amerikalılar, Darıcalı Nusr-Et'in kapısında kuyruk olacak
13 Eylül 2013 - 08:36
 Bir gün gelecek herkes Nusr-Et’in etlerinden yiyecek. Zorlu Center’ın üst katında 700 metrekarelik alanda bugüne kadar yemediğimiz bir lezzette Nusr-Et’in dönercisi açılıyor. Hamburger markaları N-burger ise  bu hafta Abdi İpekçi Caddesi’nde hizmete giriyor. Asıl bomba başka ama... Birkaç aya kalmıyor Amerikalılar da Nusr-Et’e kavuşuyor! Türk yemek piyasasını kasıp kavuran, İstanbul elitlerinin tamamını ağırlayan Nusr-Et, Manhattan’da, etin merkezinde bakalım terecilere de tere satabilecek mi? O, çok iddialı işim İstanbul’dan daha kolay çünkü onlarda et kültürü daha oturmuş diyor.
Jetlerle gelip et yediler
Nusr-Et, Çamlık’taki küçük mekanından Doğuş Holding ortaklığıyla Nispetiye Caddesi’ne çıktı. Bodrum’da yazın, Katar’dan özel jetlerle Nusr-Et’e et yemeğe gelen misafir grubuna bizzat şahitliğim oldu. Eti her sabah gidip kendisi seçiyor, pişiriyor, müşteriye de kendisi servis yaparak şovunu tamamlıyor. İstanbul’un bütün kalburüstü kesimi onda. Kış aylarında rezervasyonunuz yoksa kapıda en az yarım saat bekleyeceğiniz garanti. Darıca'da büyüyüp, kasaplıktan gelerek 30 yaşında milyon dolarla oynayan Darıcalı Nusret Gökçe, bugünlerde okyanus ötesine açılmanın planlarını yapıyor. “New Yorklular kapıda kuyruk olmasın, ertesi gün İstanbul’a geri dönerim” diyecek kadar kendine güveniyor.
 
Yeni Nusr-Et’ler açılacak mı?
Manhattan’ın en gözde yerlerinden Madison Square’de açıyoruz. Bu bölgede sadece ofislerde 200 bin kişi çalışıyor.
 
Et Amerikalıların işi. Manhattan’da et satmanız zor olmayacak mı?
Hiç olmayacak çünkü onların alışmış olduğu bir kaç tarz var. New York steak, fleminyon gibi. Onlar eti önceden fırınlıyorlar, sıcak tabakta tereyağı ile servis yapıyorlar. Biz buradaki menümüzü, lokumumuzu, kafesimizi, sırtımızı yapacağız.
 
Tutunurum diyorsunuz..
Güzel işçilikle orada uçacağız diye düşünüyorum. Eti iyi yapar, onların da damak tadına hitap ederseniz New York bence en kolay yer. Çünkü kaliteli et sıkıntısı yok, 365 gün aynı kalitede et bulma şansınız var. Aksine kapıda kuyruk olacaktır. Gerçekten, Türkiye’de işimiz daha zor. Orada altyapı, et kültürü var zaten. Kapıda kuyruk olmasın aynı gün, İstanbul’a geri dönerim. Adam gelecek bizim hamburgerimizi, lokumumuzu, kafesimizi yiyecek, işine koşarak gidecek. O dükkandan çıkamayacaklar.
 
Sırada hangi ülkeler var?
Dubai’de Four Seasons Otel’le anlaştık. Londra için teklif verdik.  
 
Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk, “Hiçbir ortaklığımız Nusr-Et kadar ses getirmedi” diyor. Bir sandalyenin aylık cirosu nedir?
Onu söylemeyeyim de. 365 gün doluyuz. Bir masa günde 5 kez dönüyor.
 
Türkiye’nin kalburüstü kesimine et yediriyorsunuz? Kim eti nasıl ister?
Suzan Sabancı Dinçer Hanım spagetti, lokum sever. Mutlaka kafes ister. Hamdi Akın lokum ve kafes sever. Nihat Özdemir köfte ve sırt ister. Ali Koç spagetti, küşleme, asado sever.
 
 Etleriniz o kadar lezzetli ki bir şehir efsanesi dolaşıyor. Hakkınızda ete enjeksiyon yapıyor diyenler var.
Rekabet dünyasında her şey söylenebiliyor maalesef. Enjeksiyon diye bir şey olsa dünyanın en kolay işi olurdu. O zaman herkes böyle lezzetli et yapıyor olurdu.
Bizim bünyemizde 94 tane restoran var. Bizim bünyemizde dahi yediğinizde “Aa bak Nusr-Et’i geçmiş” diyebiliyor musunuz? Enjeksiyon diye bir şey olsa diğer restoranlar da yapar, hepsi aynı lezzet sunabilirdi, değil mi! Dünyanın neresine giderseniz gidin Arjantin’de dahi benim etlerimin üstüne lezzet yok. Böyle bir şey olur mu yahu. Bu tür şeyler kıymada, salamda, sucukta olabilir de bizim etimizde ne alaka. Ben ete sadece bir şey katıyorum. Sevgimi enjekte ediyorum!
Sevenimiz de var, sevmeyenimiz de başarımızı kıskanan da var, takdir eden de. Yazın Bodrum’u açtık. İnsanlar orada 1.5 - 2 saat ayakta bekledi.
Çünkü etimiz güzel. Haftanın 6 günü her sabah mutlaka Gebze’ye, Tuzla’ya gidip eti kendim seçerim. Bu sabah 600 etin arasında 20 eti seçebildim. İyi et yemeği daha hammaddede başlar.  Biz ızgaralık etlerde eti 28 - 30 gün dinlendiriyoruz. Sos bile kullanmıyoruz biz. Eti dinlendirdikten sonra sosa gerek yok. Et iyiyse kendi aroması yetiyor zaten.
 
Başka neler var sırada?
Zorlu’da 700 metrekare bir yerimiz olacak. Kasap, hamburger ve döner konsepti yapacağız. Girişte sizi kasap karşılayacak. Sağınızda hamburger, solunuzda döner olacak. Türkiye’nin en iyi dönerini yiyeceksiniz.