Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Aktaş; 29 yıldır yüreklerimiz yanıyor!

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş bir açıklama yaptı.

Aktaş; 29 yıldır yüreklerimiz yanıyor!
01 Temmuz 2022 - 17:55
CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş yaptığı açıklamada "2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle başlayan katliam ateşi, 29 yıldır yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor.
Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellendiği linç kültürüyle yaşam hakkının fiilen sona erdirildiği kara bir gün olarak tarihe geçmiştir.
Bu topraklarda insanlarımız onlarca, yüzlerce acıyla tanıştı. 2 Temmuz 1993’te de yeni bir acıyı daha paylaştı. Otel görevlileriyle birlikte 35 insanımız dönemin hükümetinin seyirci kaldığı bir katliamda diri diri yakılarak can verdi ve Ne yazık ki 29 yıl önce 35 aydınımızı yakarak öldüren zihniyet bugün de işbaşında… 
Her türlü farklı düşünceye, farklı kültür ve inançlara karşı tahammülsüz, yakıp yok etmek isteyen zihniyet, ölen insanlar üzerinden mezhep ayrımcılığı yapmakta, ülkede yaşayanları etnik kimlikleri, inançları, yaşam tarzları üzerinden “siz” “biz” diye bölmekte. 
Sivas katliamı;
Aydınlığa,
İnsan haklarına,
Halkların kardeşliğine,
Bir arada yaşama kültürüne
Ve demokrasiye yapılmış organize bir saldırıdır.
Ne yazıkki aynı fikrin temsilcileri bugün yine iş başında.

Sivas katliamından bugüne; ne katliamı gerçekleştirenlere ne de bu katliamı engellemek için kılını bile kıpırdatmayanlara hesap sorul(a)madı,!!! 
Bu nedenledir ki 2 TEMMUZ 1993’den bugüne halkları birbirine düşürmeyi hedefleyen, mezhepsel ve etnik ayrılıkları sürekli gündemde tutan provakasyonlar, gerici-ırkçı saldırılar; tıpkı Maraş ve Çorum kıyımı sonrası gibi artarak devam etmiştir. 
Bu olayda başrol oynayan provokatörler gizli ellerce korunmuş ve kollanmıştır.
Sivas Madımak Oteli’nde insanlık diri diri yakılırken ellerini ovuşturup “seyir terasında” yer ayırtanlar, sorumluları yakalayıp adalete teslim etmeyenler; provokatif tutumlarını devam ettirdiklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır.
2 Temmuz Sivas Katliamı insan olma onuru taşıyan herkesin içinde hiç dinmeyecek bir ateş bırakmıştır ve o ateş hâlâ sürmektedir. O yüzden diyoruz ki; SİVAS YANIYOR HÂLÂ!

Faşizme, ırkçılığa, gericiliğe ve baskı politikalarına karşı laikliği, özgürlüğü, eşitliği, adaleti, barışı, demokrasiyi ve halkların kardeşliğini savunarak katliamda yitirdiğimiz canlarımızı anıyoruz.
Barışın, eşitliğin, dayanışmanın, güvenin ve özgürlüğün; özlediğimiz değil, yaşadığımız bir iklim haline gelmesi için, tüm demokrasi güçleriyle bir arada olacağımızı, ülkemizi aydınlığa çıkaracak ve tüm yurttaşları din, dil mezhep ayrımı yapmaksızın Anadolu insanın hoşgörü ve sıcaklığı ile kucaklayan bir anlayışla, ülkemizin hak ettiği bir şekilde yönetilmesi için her türlü mücadele içinde olmaya devam edeceğiz. 
Tüm insanlığa karşı yapılan bu katliamı, faillerini ve onları aklayanları lanetlediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. 
Sivas’ı unutmadık, unutturmayacağız!

CHP DARICA İLÇE BAŞKANI
Gökhan AKTAŞ

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum