Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ak Parti'den CHP'ye; Mayası bozuk olanlar ...

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı ‘’ Corona öldürmese de açlıkla sınayacak ‘’ şeklindeki paylaşıma, Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay, Osmanlı Sadrazamlarından olan Ragıp Paşa’nın dizeleriyle cevap verdi ; Mayası bozuk olanlar, söz esnasında farkında olmadan kabahatlerini îma ederler.

Ak Parti'den CHP'ye; Mayası bozuk olanlar ...
27 Mart 2020 - 23:22

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, sosyal Medya hesabından, GOSB’daki bir fabrikadan atılan 45 işçi için, ‘’ Corona öldürmese de açlıkla sınayacak. Ciddi tedbirler alınmadığı sürece işçi kıyımları ve kaotik ortam hızla devam edecek’’ şeklindeki paylaşımına ek olarak, ‘’ Üzülmeyeceğiz, il önce corona sonra hep birlikte Akepe yi def edeceğiz umudunuzu yüksek tutun lütfen’’ şeklindeki paylaşımına sessiz kalmayan Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay yaptığı yazılı açıklamada çok sert cevap verdi.

 

Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Osmanlı Sadrazamlarından Koca Mehmet Ragıp Paşa’nın gazelinde yer alan bir beyitin, başlığınaki “ Şecaat arz ederken merd-i kıpti sirkatin söyler ‘’ sözleriyle cevap verdi.

Ufuk Acay, ülkenin yaşadığı acılarından beslenen zihniyet için en uygun cümlenin 18. Yüzyılda  yaşamış Osmanlı sadrazamlarından Koca Mehmet Ragıp Paşa’nın gazelinde

“Meyan-ı güft ü gûda bed-meniş îhâm eder kubhun Şecaat arzederken merd-i kıptî sirkatin söyler ” şeklindeki sözlerinin günümüz Türkçe karşılığının ‘’ Mayası bozuk olanlar, söz esnasında farkında olmadan kabahatlerini îma ederler.’’ şeklinde açıkladı.

 

İNSANLIK SINAVDAN GEÇİYOR

Acay açıklamasının devamında ise şu görüşlere yer verdi ; Bugün Sağlık Bakanımız Dr.Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından son dakika gelişmeleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Son 24 saatte 2 bin 69 pozitif vaka tespit ettik. Toplam vaka sayımız 5 bin 698. Bugün kaybettiğimiz 17 kişiyle can kaybımız 92'yi bulduğunu öğrendik. Artık hepimizin kabul ettiği dünyamız yaşamsal bir insanlık sınavından geçiyor. Devletimizin tüm kadroları, başta sağlık çalışanları, canla başla salgınla  mücadele ederken bizlerde tüm tedbirleri alarak virüs ile mücadele etmekteyiz. Fakat virüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde bağlı oldukları zihniyetin geçmişten bugüne kadar ülkemizde yaşanan acılardan beslendiği gibi ilçemizdeki temsilcisi olan CHP Darıca İlçe Başkanı da yaşananları fırsat bilip siyaset yapma derdine düştüğünü sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda görüyoruz. Doğalarında hep var olan, yaşanan olumsuzluklarda vatandaşımızın yanında olmak yerine sadece olumsuzluklar üzerinden kendilerine siyasi rant çıkaranlar bizleri yine şaşırtmamışlardır. 

 

BU KOKUŞMUŞ BİR ZİHNİYETTİR

Apaçık ortada ki bu zihniyet kokuşmuş zihniyetidir. Bu zihniyet kendi çıkarını, makamını düşünür, kutsal olan sadece zihinsel tortularıdır. Bu zihniyetin arka planı da, ön planı da çirkinliklerle doludur. Bu zihin haritasının içi de dışı da batıldır. Bu düşünce tarzında kendi halkına güvensizlik, kendi milletinin millî ve manevi değerlerine yabancılaşma vardır. Bu zihniyetin acilen tedaviye ihtiyacı var.

Kendilerinden çıkmayan hiçbir görüşü referans almayan hiçbir düşünceyi meşru kabul etmeyen ve toplumun manevi dinamikleri ile bir türlü barışık olamayan bu zihniyetin tezahürlerini ilçemizdeki temsilcisi gösterime sunuyor. 

 

TAKDİRİ HALKIMIZA BIRAKIYORUZ

Dünyada çok ciddi bir sınav verilen bu günlerde ülkemiz virüs ile topyekün mücadeleye girmişken, devletimiz ve vatandaşımız var gücüyle mücadele ederken, 92 vatandaşımızı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşarken, bu hassas dönemde siyaset için rant devşirmeye çalışanların vicdanlarını kiraya vermiş ve gözlerinin kör olduğunu ve zihniyetlerinin ne kadar bozuk olduğunu değerli halkımızın takdirlerine bırakıyoruz.