Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

5 ay önce doğan oğluna yazdığı mektup, 21 yıl sonra Cumhuriyetin 100. Yılında teslim edildi

Cumhuriyetin 100.Yılı’nda ulaştırılmak üzere, henüz 5 aylık iken oğlu Eray’a mektup yazan Darıca Aslan Çimento İlkokulu öğretmenlerinden Erol Yurtseven’in mektubu, 21 yıl sonra Ankara’da öğrenim gören oğluna bugün teslim edildi.

5 ay önce doğan oğluna yazdığı mektup, 21 yıl sonra Cumhuriyetin 100. Yılında teslim edildi
29 Ekim 2023 - 00:00 - Güncelleme: 29 Ekim 2023 - 01:07
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı PTT AŞ tarafından 2002'de düzenlenen "2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası" kapsamında, 5 aylıkken oğlu Eray’a mektup yazarak PTT’ye teslim eden Darıca Aslan Çimento İlkokulu öğretmenlerinden Erol Yurtseven’in mektubu, Ankara Hacettepe İngilizce Tıp  Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi olan stajyer Dr. oğlu Eray Yurtsever’e 21 yıl sonra bugün teslim edildi.
Henüz 5 aylıkken babası tarafından yazılan mektubu 21 yıl sonra teslim alan Eray Yurtseven, üzerindeki heyecanı attıktan sonra kendisine hitaben yazılan mektubu okudu.
Erol Yurtseven’in oğluna yazdığı mektupta şu ifadeler yazdı ;
29. 10. 2002
Eray oğlum,
20 yıl sonrasında sen genç bir delikanlı, ben 60 yaşına gelmiş, belki emekli olmuş veya olmamış baban olarak karşılaşmak dileğiyle bu mektubu yazıyorum.
Yüce Allah’tan istediğim, şu andaki sıcak mutlu ailelerinle beraber mektubumu okuyacağın günlere kavuşmaktır.
Eray oğlum, sen bizim için çok değerli bir varlıksın. Senin  için çok uğraş verdik. Sıkıntılar yaşadık. Sonunda Allah’ın izniyle senin gibi güzel bir çocuğa kavuştuk. Bir anne ve baba için en güzel şey, çocuk olsa gerek. Seninle evimiz neşelendi, aydınlandı. Mutluluğumuz, uğraşımız, oyuncağımız oldun ikimiz de seni çok seviyoruz.
Babacığım senin inşallah eğitimin, öğretimin bitmek üzere olacak, Eğitimini en iyi şekilde alman için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Tabii ki, senin de buna gayret göstereceğine inanıyorum.
Eray oğlum şu an 5 aylık bebeksin. Hareketlerin davranışların, senin zeki bir çocuk olduğunu gösteriyor, bu zekanı iyi değerlendirip vatana, millete, ailene yararlı bir insan olacağını ümit ediyorum.
Babacığım, şimdiden 20 yıl sonra Cumhuriyetin 100. yılında eline geçecek bu mektubu okuduğunda neler hissedeceğini merak ediyorum.
Oğlum, bu yaşına kadar geçecek olan zamanda neler yaşayacağını ben de bilmiyorum. Umudum, birlikte güzel günler geçirmek, başarılarını görmek.
Yiğit oğlum, 20 yıl sonra tekrar sana böyle bir mektup yazma özlemiyle gözlerinden öpüyor, sevgilerimi sunuyorum.
Baban (Arkadaşın) Erol Yurtseven.

Oğluna, yazdığı mektubun 21 yıl sonra nasıl eline geçtiği konusunda açıklama yapan Erol Yurtseven, 2002 ‘de PTT tarafından düzenlenen "2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası" kapsamında, Eray’a o günkü duygularıyla mektup yazarak postaya verdiğini belirterek, ‘’ Oğlum büyüdü, liseyi bitirip üniversiteyi kazanmasının ardından Ankara’ya yerleşti. Biz de PTT’ye gidip adres değişikliğinde bulunduk. Bugün 21 yıl önce yazdığım mektup eline ulaşmış. Hemen beni aradı ve duygularını paylaştı, ardından da o günkü mektubumun fotoğraflarını çekerek whatsapp’tan gönderdi. Ben de 21 yıl önce 5 aylıkken tam da belirttiğim üzere oğlum Eray’ın zekasına olan güvenim boşa çıkmadı. Kendisine teşekkür ediyorum’’ dedi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum