Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

470 Gençler Dünya Yelken Şampiyonası Darıca'da başladı

14 farklı ülkeden 37 takımın katıldığı 72 sporcunun yarıştığı ‘ 470 Gençler Dünya Yelken Şampiyonası’ Darıca'da başladı

08 Temmuz 2024 - 18:44 - Güncelleme: 10 Temmuz 2024 - 11:49
Kocaeli Büyükşehir ve Darıca Belediyesi’nin ortaklaşa organizasyonu olan 14 farklı ülkeden, 37 takımın 72 sporcuyla yarıştığı ‘ 470 Gençler Dünya Yelken Şampiyonası’  Darıca Bayramoğlu Mahallesi Balyanoz Koyu’nda bugün stard aldı.

FEDERASYON BAŞKANI AKDURAK;  YELKEN SPORU, KOCAELİ’DE İLK YEŞEREN YERLERDEN BİR TANESİ

Türkiye Yelken federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Milli takımın yer aldığı bir şampiyonada oldukça heyacanlandıklarını söyleyerek, ‘’ Kendi evimizde, kendi sularımızda yarışacak sporcularımızla son derece heyecanlıyız. 470 olan Uluslararası Sınıf Birliği yarış yerinin kararını verirken, ihaleye girdiğimizde ilk aklımıza gelen en çok lokasyan olan Kocaeli’de bu yarışı gerçekleştirmekti. Kocaeli ili, yelken sporun geçmişine baktığımızda bu sporun Türkiye’de yeşeren ilk yerlerden bir tanesi, o yüzden Körfez’e tekrardan eski canlılığını kazandırmak  en büyük hayalimiz. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir beye getirdiğimizde büyük bir destekle karşılaştık. Bu şampiyonanın hem dört dörtlük gerçekleşmesi için, hem de Körfez’deki canlılığı tekrar artırmak için bir tesis yatırımı da,  yapmayı kendisi kabül etti ve yelkenciler çok güzel bir tesise kavuştular. Biz şampiyonanın geçikmemesi açısından Bayramoğlu Yelken Kulübü’ne rica ettik ve Darıca Belediyesi’nin desteğiyle dünyanın 14 ülkesini şu anda ağırlıyoruz. Ev sahibi ülke hakkımızı kullanarak bizim takımlarımızın sayısı elbette fazla. İnşallah kendi evimizde, kendi sularımızda ülkemizi madalyayla taçlandırmak istiyoruz. 

PARİS OLİMPİYATLARI’NA 6 SPORCUMUZLA KATILACAĞIZ

Olimpik sınıfın Dünya gençleriyle şampiyonada olduklarını sözlerine ekleyen Türkiye Yelken federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, ‘’Dolayısıyla bundan sonraki olimpiyatlara baktığınızda derece alan sporcuları olimpiyatlarda görmemiz de büyük olasılık, olimpik olması kapsamında son derece dünya genelinde değerli bir sınıf, 14 tane ülkenin çok başarılı sporcuları burada. Türk yelkenciliği gençlik sınıfında artık süreklilik kazanan bir grafikte. Her yıl şampiyonalardan madalyayla dönüyoruz, her hangi bir şampiyonaya madalya hedefiyle gidiyoruz. Tabii ki amacımız, tüm sporların en zirve noktası olan olimpiyatlarda da ülkemize madalyayı kazandırmak, Paris Olimpiyatları’na 6 sporcumuzla katılacağız amacımız oradan madalyayla dönmek ‘’ dedi.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bugün başlayan şampiyona 13 Temmuz’da sona erecek

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum